utorak, 9.3.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
15.12.2006. 15:13:25
Policija zatražila skraćivanje radnog vremena diskokluba Marwil
Cijeli kvart na prosvjed gradonačelniku?

– U tuči koja je prošlog vikenda izbila u ivanečkom diskobaru Marwil jednoj je osobi presječena arterija. Krvarenje je bilo strašno, i da hitna pomoć nije pravodobno stigla dogodila bi se tragedija. Samo ove godine policija je u diskoklubu i u njegovoj blizini intervenirala više od 20 puta. U to nisu uračunati očevidi prometnih nesreća koje su počinili gosti toga lokala, a ni intervencije zbog oštećivanja imovine na prilaznim putovima. Protiv gostiju i osoblja podneseno je 14 zahtjeva za pokretanjem prekršajnog postupka zbog povrede raznih zakona, najviše Zakona o javnom redu i miru, 2 kaznene prijave zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, evidentirano je nekoliko krađa, bilo je više intervencija zbog izbivanja djece od kuće u noćnim satima, a u dva navrata policija je bila prisiljena primijeniti sredstva prisile (fizičku snagu, vezivanje) kako bi spriječila dalje nerede – kazao je načelnik ivanečke Policijske postaje Boris Divjak na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju u utorak, 12. prosinca, na kojoj je glavna tema bila radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

- Imajući u vidu da Marwil s radom nastavlja i nakon zatvaranja svih drugih ugostiteljskih objekata u gradu i široj okolici, pa u njega potom dolaze visokoalkoholizirane osobe i osobe sklone prekršajnim i kaznenim djelima, te da ni policijske akcije ni intervencije inspekcije nisu dale zadovoljavajuće rezultate, predlažemo Gradskom poglavarstvu da radno vrijeme Marwila koje sada traje do 5 sati ograniči do 2 sata poslije ponoći – predložio je Divjak.

- Ako se problem Marwila hitno ne riješi, stanari cijelog tog gradskog kvarta doći na će prosvjed gradonačelniku, a za to se već spremamo. To što se događa u noćnim satima je nedopustivo: neredi, urlanje, dreka, turiranje autima i mopedima, psovanje, tučnjave, dođite sami i čujte. Tvrdim da je taj lokal leglo droge, osobno sam vidio nafiksanu djevojčicu od 15-16 godina koju su kolegice osvješćivale kavom, a kad samo došao zamoliti da stišaju buku, gosti su me vulgarno ispsovali – revoltirano je kazao stanar Kovačićeve ulice Stjepan Kozina, aktualni saborski zastupnik, pitajući tko je dopustio otvaranje takvog lokala u mirnoj stambenoj četvrti i tražeći da se zbog prava građana na mir i odmor Marwil zatvori.

Tome su se usprotivili gradonačelnik Batinić i dogradonačelnik Putarek upozoravajući na zakonske odredbe i na ingerencije jedinica lokalne samouprave u mogućnostima propisivanja ograničenja što ih je zakonodavac već odredio (mogućnost da grad skrati radno vrijeme za dva sata), dok je voditeljica Ispostave za gospodarstvo, prostorno uređenje, graditeljstvo i imovinsko-pravne odnose u Ivancu Verica Ribić govorila o ingerenciji tih službi čija je zakonska nadležnost utvrđivanje minimalnih higijensko-tehničkih uvjeta temeljem kojih se izdaje uporabna dozvola.

Većina članova Vijeća za komunalnu prevenciju bila je mišljenja da se dio problema može riješiti skraćivanjem radnog vremena ne samo toga, već i ostalih objekata na čiji su račun stigle pismene pritužbe građana (Atlantida, Caipirinha). Kako je na snagu u međuvremenu stupio novi Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, dogovoreno je da će se najprije proučiti njegove odredbe, pa će na idućem sastanku sredinom siječnja Vijeće sugerirati Poglavarstvu donošenje odluka u cilju zaštite prava građana na mir.

Lj. R.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.