nedjelja, 7.3.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
18.12.2006. 8:34:47
Trakošćan
Zlatna žlica iz Trakošćana

Pečeni purek Bednje z domačim žutim mlincima, fini gulaš što se krčkao u kotlićima lovačkih udruga iz Bednje i Cvetlina, pa nakon toga riblji paprikaš u nezaboravnoj „izvedbi“ ŠRK Trakošćan i kotlovina za prste oblizati – sve to u srijedu se, 6. prosinca, jelo iz Zlatne žlice Radio Varaždina. Riječ je, dakako, o zabavnoj emisiji Županijskoga radija koja na neformalan i veseo način, prezentacijom gastronomskih specijaliteta, nesvakidašnjih običaja i ljudi, te predstavljanjem glazbenika i drugih mjesnih KUD-ova i udruga, na zanimljiv način prikazuje ugostiteljsko-turističku, ali i tradicijsku i atrakcijsku ponudu pojedinih naselja i lokaliteta.

A na samo Nikolinje Zlatna je žlica „išla“ iz Coningova hotela u Trakošćanu. Čega sve tu nije bilo! Svirali su Kavaliri i Levis band, autohtonim pjevanjem predstavile su se Cvetlinčanke, među najživljima bili su Stari fosili (sastav koji prati izlet Doživi Zagorje), a dakako, fešta nije mogla proći bez Premium banda i Zagorskih bećara.

O Bednji su pričali domaći saborski zastupnik Zlatko Koračević i načelnik Mirko Bistrović, a u emisiju uključili su se i predsjednik Općinskoga vijeća Bednje i predsjednik ŠRK-a Trakošćan Marijan Hlevnjak i predsjednik TZ Alen Sajko. O nezaobilaznom zagorskom puranu i o tome kako ga nabaviti uoči najvećih prosinačkih blagdana govorila je Jasminka Grabar, direktorica Poljoprivredne zadruge Puran bednjanskoga kraja.

O vinima bednjanskoga područja pričali su predstavnici Udruge vinogradara i vinara Gerico, a od Mihalja Cara i Ivana Brlića slušatelji su mogli doznati o djelovanju lovačkih udruga i društava iz Bednje i Cvetlina. Cjelovitiju sliku o toj općini slušatelji su dobili i od predstavnika vatrogasnih društava Bednje, Vrbna i Cvetlina, od Josipa Kneza, predsjednika Kluba slobodnog letenja Kolibri iz Cvetlina, zatim, od Dominika Poljaka iz Limene glazbe, dok je Josip Podsečki, predsjednik KUD-a Franjo Sert, posebno govorio o bogatoj kulturnoj djelatnosti društva i sadnji tradicionalne raži za škop. Posebna tema bila je posvećena jednoj od najvećih glazbenih atrakcija sjeverozapadne Hrvatske – cvetlinskom etnofestivalu, o čemu je govorio predsjednik DVD-a Cvetlin Stjepan Dukarić. Dakako, nezaobilazna tema emisije bila je glavna turistička atrakcija bednjanskoga kraja – dvorac Trakošćan. O njegovoj ponudi slušatelje su informirali ravnatelj Adam Pintarić i kustos Ivan Mravlinčić.

Nadalje, o aktivnosti mještanima Jamna koji sami grade etnokuću obavijestio je predsjednik MO Jamna Stjepan Novoselnik, a govorili su i Ivica Hrenić, predsjednik sportskog društva iz Cvetlina i Emir Arnautović, direktor hotela Coning.

Zbog svega nabrojenog, a i zbog domaćina koji su se za emisiju dobro pripremili, Zlatna žlica premašila je svoju uobičajenu satnicu od 19 do 22 sata na jedan sat više. No, i to je bilo premalo, pa je Žlica trajala i dulje. Zadovoljni su bili svi, a oduševljenje je izazvala vijest iz marketinga da će radio Varaždin emisiju na radijskom festivalu tu emisiju kandidirati za naslov najemisije u tom žanru. Nakon završetka druženje je nastavljeno u ležernom tonu, uz zajedničku glazbu svih nazočnih sastava. (ljr)

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.