subota, 27.2.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
18.1.2007. 14:32:47
Humanost: Arian Krznar (3,5 mjeseca) oporavlja se od teške operacije srca
Spremni smo roditelje povezati s njemačkom klinikom

Troipolmjesečni Arian Krznar, drugo dijete u obitelji Ivice i Mirjane Krznar iz Margečana, uspješno se oporavlja od složene operacije srca kojoj je prije više od mjesec dana bio podvrgnut u Deutsches Herzzentrum u Muenchenu, jednoj od najuglednijih dječjih kardiokiruških klinika na svijetu. Dijete je rođeno s teškim oštećenjem krvnožilnog sustava (začepljenjem srčane aorte), a žuran operativan zahvat u inozemstvu bio je jedina šansa da mu se spasi život. Roditelji, koji nakon pretrpljena straha i neizvjesnosti u ishod operacije danas optimističnije gledaju u budućnost, zahvalni su svima koji su im u kritičnim trenucima priskočili u pomoć.

- Zaposlen sam u Vindiji. Duboko sam zahvalan generalnom direktoru Dragutinu Drku na financijskoj, ali i ljudskoj potpori. Poziv da samo kažem što trebamo za dijete, odobreni slobodni dani, interes o tome kako je prošla operacija, sve to pomoglo nam je u najtežim trenucima. Zahvalni smo i HZZO-u koji je pokrio sve troškove operacije od oko 40.000 eura, te Udruzi Margareta iz Margečana koja je također pokrenula akciju pomoći. Isprva smo se ljutili što su njeni aktivisti u to krenuli bez našeg znanja i suglasnosti, i to kada smo već otputovali u inozemstvo, te što su za uplatu novčane pomoći dali žiroračun udruge. No, kako je u medijima bio objavljen nepotpun broj, uplatu niti nije bilo moguće ostvariti. Više se ne ljutimo, jer shvatili smo da je sve bilo u dobroj namjeri, s ciljem pomoći nama i djetetu – rekao je Ivica. A Mirjana je zahvalna radnicima Tvornice obuće Ivančica, koji su od svojih plaća odvojili prilog za liječenje malenog, te MO-u Osečka i NK Mladost Margečan.

Zahvaljujući pomoći, ali i bankovnom kreditu, roditelji su bili smješteni u krugu bolnice te su svaki trenutak mogli provoditi s Arianom.

- Pozivamo sve roditelje koji imaju sličan problem da nam se što prije jave (broj poznat redakciji). Možemo ih povezati s klinikom, a uvjereni smo da im naše iskustvo može pomoći da spase život svog djeteta. Na žalost, upoznali smo i roditelje koji su stigli prekasno – poručili su Ivica i Mirjana. Ariana uskoro u Zagrebu čeka još jedna složena operacija, ovaj put glave.

Obitelji Krznar pomoć za troškove liječenja djeteta od 5000 kuna u četvrtak je, 18. siječnja, odobrilo i ivanečko Gradsko poglavarstvo. Ono je ujedno odobrilo i 3000 kuna potpore obitelji Davida Copaka iz Osečke, šestogodišnjeg dječaka koji boluje od cerebralne paralize, a o kojemu smo na našim stranicama nedavno pisali.
 
Oprez, prevarant skuplja novac za operaciju
Obitelj Krznar prošlih je dana ostala šokirana viješću da se nepoznata osoba lažno predstavlja kao Ivica Krznar i da, kucajući na vrata i prodajući deke, te praveći se bolestan, skuplja novac za navodnu operaciju srca. Za takvu je rabotu obitelj doznala sasvim slučajno, kada je prevarant zatražio novac od obiteljskih poznanika u Kučanu, a oni su, sumnjajući u prijevaru, to odmah javili Krznarima. Slučaj je prijavljen policiji u Varaždinu i Ivancu, a građani su upozoreni da ne daju novac i da osobu prijave policiji. (ljr)
 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.