subota, 6.3.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
29.1.2007. 13:47:26
Lepoglava: Završena druga faza obnove Doma kulture
Za lepoglavski kulturni projekt 9,5 milijuna kuna

U povodu završetka druge faze radova na obnovi Doma kulture u Lepoglavi (nekadašnjeg Doma partizana), gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić s dogradonačelnikom Alojzom Špičkom i predstavnicima AZRE iz Varaždina u srijedu je, 24. siječnja, u objektu budućeg gradskog Turističko-kulturnog i informativnog centra (TCIC) priredio konferenciju za novinare. Škvarić ih je obavijestio o dosadašnjem tijeku radova na realizaciji TCIC-a, koji je jedan od trenutačno najvećih i najvrjednijih kulturnih projekata u Varaždinskoj županiji, a potom su svi zajedno obišli goleme prostore na čak 1700 četvornih metara koji bi, nakon unutrašnjeg uređivanja i opremanja, trebali postati centar svih gradskih kulturnih zbivanja.

Uz članove Gradskog poglavarstva, konferenciji su nazočili i predstavnici pojedinih ustanova i nevladinih udruga građana koji su tom prilikom s Gradom potpisali ugovor o partnerstvu.

Grad Lepoglava, rečeno je, u prošle je dvije godine u obnovu Doma kulture uložio 2,5 milijuna kuna vlastita proračunskog novca.

- Na nekad ruševnom objektu sagrađen je novi krov, u potkrovlju je uređena velika dvorana pogodna za sve kulturno-zabavne i sportske sadržaje, koju kanimo prepustiti mladima. Nekadašnji visok prostor sportske dvorane pregrađen je u dvije razine. U donji dio preselit će se Gradska knjižnica, dok će na višoj etaži biti čitaonica i infopunkt EU. U velikom objektu od čak 1700 četvornih metara uredit će se i fitness, sauna, suvenirnica, prostorije za rad svih gradskih udruga i KUD-ova, a naći će se i mjesta za kafić – izjavio je gradonačelnik Škvarić.

Na konferenciji su sudjelovali i projektni menadžeri županijske Agencije za razvoj Emil Tkalec i Lidija Vitez.

- Za pripremu projekta Lepoglava je iz CARDS-programa već dobila 100.000 eura potpore. Završna faza radova s uređenjem unutrašnjosti te s opremanjem računalima, dizalom za invalide, namještajem, razglasom i ostalim inventarom stajat će još 7 milijuna kuna, a taj ćemo projekt do 7. veljače kandidirati u PHARE program. Kako je ovaj projekt daleko odmaknuo, velika je mogućnost da će novac biti odobren, to više što je Lepoglava u sustavu posebne državne skrbi. U tom slučaju u povlačenju toga novca trebala bi sudjelovati s 25 posto vlastita udjela – kazao je Tkalec, dodavši da će rezultati PHARA biti poznati do svibnja.

Tom su prilikom predstavnici šest ustanova i nevladinih udruga s Gradom potpisali ugovor o partnerstvu, kojim su stekli pravo na financijsku potporu za obrazovne, kulturne i druge programe što će ih provoditi u TCIC-u. Ugovore su potpisali predstavnici Kaznionice Lepoglava, Gradske knjižnice, ivanečkog Pučkog otvorenog učilišta Đuro Arnold, Zadruge lepoglavske čipke i Udruge mladih, a dana je i mogućnost pridružena članstva, s time da pridruženi članovi nemaju pravo na financijsku potporu.

- Pozivam sve zainteresirane građane koje zanima što smo dosad napravili u domu da svakog dana poslije 13 sati svrate i razgledaju objekt. Dočekat će ih ročnici na odsluženju vojnog roka u gradskim službama, te ih provesti objektom i informirati ih o namjeni pojedinih prostora – poručio je Škvarić.

Za razgledavanja objekta on je ujedno izrazio nadu da će iduće svečanosti o Danu grada Lepoglave u prosincu ove godine biti održane u novim prostorima. Zahtjevne radove na uređivanju i prenamjeni objekta izveo je ivanečki Mipcro.

Lj. R.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.