subota, 27.2.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
5.2.2007. 14:46:59
Tiskovna konferencija sedam političkih stranaka koje participiraju u radu Gradskoga vijeća Ivanec – upućene teške kritike vijećnicima HDZ-a
HDZ-ova retorika politički je primitivizam

- Ogorčeni smo nastupom i raspravom vijećnika HDZ-a na sjednici Gradskoga vijeća o modelu gradnje školskih objekata po modelu javno-privatnog partnerstva, ali i o povećanju dužnosničkih naknada, te o prijedlogu Zajednice sportskih udruga o raspodjeli gradskog novca sportskim klubovima. Takav nazadan stil krajnje je neprimjeren i predstavlja najgoru razinu politikantstva i političkog primitivizma.

To su na tiskovnoj konferenciji u ivanečkoj Gradskoj vijećnici u petak, 2. veljače, kazali predstavnici HNS-a, SDP-a, HSU-a, HSS-a, HSLS-a, DC-a i ZDS-a, te poručili da HDZ-ov vijećnik Josip Krtanjek zlonamjerno manipulira brojkama i na najprizemniji način obmanjuje javnost. Jedan od dokaza tome, rečeno je, jest i fonogram nedavnog međustranačkog sastanka na kojemu je postignut konsenzus o korekciji dužnosničkih i vijećničkih naknada.

Krtanjek je tada s tim bio suglasan, kazavši da su korekcije trebale biti izvršene i prije, a i sam je predložio i isplatu naknade predsjednicima mjesnih odbora. Na sjednici Vijeća on je, međutim, nastupio drukčije, optuživši gradonačelnika da si je povećao plaću 20 posto, premda je tom korekcijom plaća gradonačelnika Batinića samo usklađena s plaćom koju je prije 6-7 godina imao bivši HDZ-ov gradonačelnik koji je dužnost obavljao volonterski. I za naknade predsjednicima mjesnih odbora HDZ-ovi vijećnici su se predomislili, kazavši da im je bolje ne isplatiti ništa, nego 100 kuna.

Sudionici konferencije optužili su HDZ i za lažne izjave o modelu gradnje škola po JPP-u: iako zasad drugog, boljeg modela nema, HDZ je protiv, a na konkretna pitanja i prijedlog da sami ponude bolji i učinkovitiji model gradnje odgovara načelnim „mislimo da bi moglo i bolje“. Podatak HDZ-a da gradnja škole u Salinovcu stoji 3800 eura po kvadratu nije točan: ukupna cijena najma je 3.066 eura+ PDV, a u tome je cijena građenja 1100 do 1150 eura.

- Čim dobijemo ugovor za školu i dvoranu u Salinovcu, javnost ćemo detaljno upoznati s brojkama. Bitno je znati da je model za svaku školu drukčiji, a njime su predviđeni i takvi detalji kao što su, npr. rokovi za promjenu pregorjelih žarulja ili za otklanjanje popravaka na puknutim cijevima i za sanaciju šteta. Sva ostala Krtanjekova „matematika“ obične su manipulacije, a kako se očito, ne snalazi u brojkama i kontima, spremni smo mu iz proračunskih sredstava za intelektualne usluge platiti edukaciju – ironično je kazao ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić (HNS).

Dogradonačelnik Martin Krznar (HSS) je, osvrćući se na raspodjelu sredstava za sport po prijedlogu Zajednice sportskih udruga, ocijenio da su njezini kriteriji za raspodjelu pomak prema boljemu i da bi bilo nedopustivo vraćati se natrag. Izrazio je uvjerenje da će se naći i rješenje za NK Mladost Margečan, gdje je i bilo najviše nezadovoljstva raspodjelom po kriterijima ZSU. (ljr)

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.