nedjelja, 7.3.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
15.2.2007. 14:46:13
Otvorena dograđena i rekonstruirana zgrada Područne osnovne škole u Druškovcu
Jednosmjenska nastava – korak prema cjelodnevnom boravku

- Izdvajanje od 7000 kuna mjesečno idućih 25 godina za dogradnju Područne škole u Druškovcu te dodatnih 38.700 kuna za gradnju nove sportske dvorane i dogradnju matične škole u Maruševcu velik je teret za općinu Maruševec. Kada smo, međutim, odlučivali o tome, nismo gledali tko je gdje na vlasti, niti se vodili političkim razlozima, već isključivo potrebama djece. Analizirajući, međutim, trendove na državnoj razini, vjerujemo da će prije ili kasnije do decentralizacije sredstava s državne razine za potrebe školstva morati doći, a tada će to biti i znatno rasterećenje za Općinu.

To je, među ostalim, naglasio maruševečki načelnik Ivan Šagi u utorak, 13. veljače, na svečanosti otvaranja novog dijela Područne osnovne škole u Druškovcu, dograđene po sustavu javno-privatnog partnerstva. Uz zahvalu Varaždinskoj županiji koja najam kroz 25 godina financira s 80 posto novca, Općini Maruševec i izvođaču – Meteor grupi, koji je sve radove obavio za rekordna 52 dana, ravnateljica matične OŠ Gustava Krkleca u Maruševcu Ana Galic istaknula je da su, zahvaljujući dogradnji, učenici nastavu u jednoj smjeni počeli pohađati već početkom drugog polugodišta.

- Rad u jutarnjoj smjeni olakšat će provođenje izvannastavnih aktivnosti, koje smo zbog skučenosti prije održavali isključivo subotom. Jedna smjena korak je prema budućem cjelodnevnom boravku – kazala je ravnateljica Galic, te mjerodavnima stavila „bubu u uho“ izjavom da domaćinima „do potpune sreće nedostaje još jedna mala sportska dvorana“. Brojnim gostima i uzvanicima obratio se i voditelj druškovečke škole Milan Pađen podsjetivši da je do 1956. godine mjesna škola djelovala kao četverorazredna, od 1958. kao osmogodišnja, a danas je pohađaju 132 učenika.

Nazočnima se obratio i varaždinski župan Radimir Čačić, podsjetivši da su prvi projekti dogradnje školskih ustanova u Druškovcu i u Bednji išli zajedno. Naglašavajući da je strategija javno-privatnog partnerstva politika, a realizacija tehnika, Čačić je najavio novi izazov:

- Pred nama je da jednosmjensku nastavu pretvorimo u cjelodnevni boravak djece u školi kao višu kvalitetu. Tu će nadarena djeca dobiti mogućnost pojačana napredovanja, dok će se onima sa skromnijim mogućnostima pružiti šansa ravnomjernog razvitka s vršnjacima. Kao što je poznato, struktura ulaganja u gradnju i dogradnju školskih objekata je 80:20 posto u korist Županije, dok od centralnih državnih vlasti školski projekti nisu financirani ni jednom jedinom lipom. To je strašno i sramotno, jer država time pokazuje da ne razumije potrebe ove zemlje – kazao je Čačić i naglasio da podloga suvremena razvoja više nisu tvornice, čeličane i sl., već isključivo znanje i obrazovanje. I nije istina, naglasio je, da novca za to u državnom budžetu nema. Ima ga, ali se krivo troši.

Novi dio škole od 470 četvornih metara (još je 200 „kvadrata“ starog školskog prostora rekonstruirano) potom je presijecanjem vrpce otvorio župan Čačić, te razgledao nove, suvremeno opremljene prostore. Bogat program izveli su školski tamburaški orkestar, pjevački zbor i recitatori.

Uz učenike, ravnatelje škola i direktore tvrtki, poslovne suradnike i izvođače radova, svečanosti su nazočili i predsjednik Županijske skupštine Vladimir Stolnik, član Županijskog poglavarstva za školstvo Marin Vučić, pročelnik za društvene djelatnosti mr. Miroslav Huđek i drugi.

Lj. R.
Fotografija: B. Težak
 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.