četvrtak, 4.3.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
30.3.2007. 20:51:57
Turistička zajednica grada Ivanca
Gostiju 30 posto više nego 2005. godine

Turistička zajednica grada Ivanca ne miruje: nakon bogatog programa što ga je realizirala prošle godine, i u ovoj godini već je pokrenula cijeli niz različitih aktivnosti i programa. Svjedoči o tome i podatak da je na natječaje što ih za dodjelu sredstava raspisuju Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Hrvatska turistička zajednica i pojedine multinacionalne kompanije (Holcim) prijavila čak 12 projekata, najviše u Varaždinskoj županiji, a njihova je ukupna vrijednost 1,38 milijuna kuna.

- Riječ je o projektima koji se odnose na nove turističke proizvode i pojedine autohtone manifestacije. Od resorna ministarstva i HTZ-a zatražene su potpore za obnovu stare kovačnice u ivanečkoj Rajterovoj ulici, za obnovu jednog rudarskog okna na Ivančici, zatim, za otkup i obnovu prve putujuće trgovine koja se sada nalazi u privatnom vlasništvu, te za daljnje opremanje Ivanečke rudarske čete i razvoja izvornog ivanečkog suvenira – lampe-karabitarice – naglašava predsjednik TZ Boris Jagetić Daraboš.

Razrađeni su i posebni programi na osnovu kojih se TZ javila i na natječaje za potporu manifestacijama, a to su Jurjevo u Ivancu, trebitva kuruze, te Ivanečki rudarski dani i priredba nazvana Živimo s prirodom. Uz sve to, radi se na realizaciji još dvaju projekata u suradnji s TZ Varaždinske županije i županijskim Odjelom za kulturu i turizam, a riječ je o razvoju turističkih putova.

U međuvremenu, realizirane su i druge zadaće: TZ Ivanca je svoju stranicu, prva u našoj županiji, prevela i na engleski jezik. Uređen je i info-ormarić u središtu grada, na kojemu se redovito pojavljuju novine iz rada TZ-a. Nastavljaju se i aktivnosti na uređenju smeđe signalizacije, u suradnji s Gradom kane se na cijelom ivanečkom području popisati stare kuće i zdanja u cilju njihove inventarizacije, te sačiniti registar klijeti i vikendica koje su bi vlasnici željeli iznajmiti u turističke svrhe. Usto, ponovno je aktualizirano ukrašavanje mostova cvjetnim žardinijerama, postavljanje kanti za smeće uz zaobilaznicu te visećih žardinijera barem na svaki drugi stup uz zaobilaznicu, a u suradnji s Gradom i policijom pokrenut će se pitanja kako spriječiti da pijana mladež i drugi neodgovorni pojedinci ne uništavaju parkove, dječje igralište, žardinijere i drugu javnu imovinu.

- U 2006. godini bilježimo povećanje broja gostiju koji su boravili u ivanečkome kraju za 30 posto u odnosu na 2005. godinu. Iako su sredstva koja se u korist TZ-a alimentiraju iz boravišne pristojbe bila minorna, ti podaci vrlo su značajni, jer govore o uzlaznim trendovima koji odstupaju od hrvatskog prosjeka. O tome smo obavijestili HTZ i TZ Županije varaždinske. S obzirom na stanje koje smo zatekli, možemo zaključiti da je 2006. godina bila vrlo uspješna za ivanečki TZ, a to potvrđuje i cijeli niz dobivenih priznanja – zaključuje Boris Daraboš Jagetić.(ljr)

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.