subota, 6.3.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
4.4.2007. 1:23:58
Aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Ivanec

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u suradnji sa Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Kaznionice Lepoglava, organiziralo je dana akciju dobrovoljnog darivanja krvi za zaposlenike Kaznionice u Lepoglavi.

Akcija je održana u separeu lepoglavskog restorana "Ivančica" u Lepoglavi, a provedena je od ekipe za Transfuziju Opće bolnice Varaždin. Akciji je pristupilo 64 darivatelja, a prikupljene su 62 doze krvi. Prvi puta krv je darivalo troje darivatelja.

Najveći broj darivanja ostvarili su: Josip Uršanić (79); Albert Rostohar (77); Vladimir Rudec i Božo Murić (58); Franjo Bračko (56).

Od žena najveći broj darivanja ostvarila je Katica Novoselec (54).

Iduća akcija dobrovoljnog darivanja krvi održati će se 03. travnja 2007. u Restoranu u Lepoglavi za građane Grada Lepoglave i sve ostale koji se žele odazvati akciji.

 
Održana još jedna u nizu power-point prezentacija za učenike i učitelje na temu "Što znam o Crvenom križu" u SŠ Maruševec

Prezentacija je održana u SŠ Maruševec dana 22. ožujka, a istoj je prisustvovalo 94 učenika i 10 učitelja škole.

Na prezentaciji je bilo riječi o svim segmentima djelatnosti Crvenog križa, počevši od osnovnih informacija o znaku Crvenog križa i njegovoj upotrebi, povijesti Pokreta (Pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca), načelima Crvenog križa, do djelatnosti s kojima se Crveni križ bavi i zajedničkim akcijama koje na nivou RH organizira. Poseban naglasak bio je na programima rada s mladima Crvenog križa, te kako se oni mogu uključiti u Crveni križ i postati članovima velike obitelji Crvenog križa.

Naime, članstvo, volonteri su osnovna snaga Pokreta, pa tako i malog Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

Zanimljivo je da je nakon iste odrađena evaluacija putem koje su učenici i učitelji ocijenili zanimljivost same prezentacije, iznijeli svoje mišljenje o tome koje djelatnosti Crvenog križa im se čine najzanimljivijima, te u koje bi se željeli uključiti i na koji način.

Rezultati evaluacije pokazali su zadovoljstvo mladih odrađenom prezentacijom, a i smatraju da su putem iste upoznali i neke nove sadržaje o kojima do sada nisu znali mnogo.

Mladi najkorisnijom djelatnošću Crvenog križa smatraju humanitarne programe i socijalni rad, te prvu pomoć, darivanje krvi i preventivne programe (prevencija ovisnosti, AIDS-a, TBC-a i dr.). I sami bi se željeli uključiti ponajviše u humanitarne programe, te postati darivateljima krvi, te smatraju da vlastitim angažmanom, pružanjem pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija (darujući bilo hranu, odjeću, i dr.) ili prikupljanjem i darivanjem financijskih sredstava mogu pomoći provođenju djelatnosti Crvenog križa.

Rezultati pokazuju da na mlade možemo računati, međutim razne aktivnosti Crvenog križa potrebo je organizirati u suradnji sa školama, te u lokalnim zajednicama, odn. ponuditi im kvalitetne i korisne sadržaje i programe, i motivacija za volontiranje sigurno neće izostati.

 
133 obitelji primiti će prehrambeno-higijenske pakete Hrvatskog Crvenog križa

I ove godine povodom uskršnjih blagdana Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec podijeliti će 163 prehrambeno-higijenskih paketa Hrvatskog Crvenog križa najugroženijim obiteljima sa šireg ivanečkog područja. 102 kom paketa korisnici su podigli na podjeli organiziranoj u GDCK Ivanec dana 27. i 28. 03. (76 obitelji), a ostatak paketa, 61 kom biti će već idućeg tjedna podijeljeno obilaskom terena korisnika, te ćemo tako posjetiti i uručite pakete još 57 obitelji.

Popisi korisnika usklađeni su s listama Centra za socijalnu skrb, a kriteriji za raspodjelu bili su slijedeći: mjesečno primanje po osobi ne prelazi iznos od 500 kn; žene starije od 60 godina, a muškarci od 65 godina; djeca do 15 godina starosti, teško bolesne i invalidne osobe, te višečlane obitelji.

Sastav paketa je slijedeći: riža 1kg; šećer 1kg; ulje 1l; brašno 2 kg; tjestenina 0,5kg; marmelada 1kg; riblja konzerva 2 kom; sol 1kg; juha 3 kom; sapun za umivanje 1 kom; keksi 0,32 kg; šampon za kosu 0,5l; deterdžent za suđe 0,5l; deterdžent za rublje 1kg; palenta 0,5kg; kava 0,25kg. Paketi su upotpunjeni i slatkišima koje je GDCK Ivanec primilo iz donacije tvornice "Kraš" iz Zagreba.

Obzirom na navedeno, ukupno 133 obitelji primiti će pakte Hrvatskog Crvenog križa. Potrebe korisnika nažalost puno su veće, međutim i ova podjela kao i prethodno odrađene stavljene su u okvire mogućnosti našeg Društva.

Pakete će na terenu korisnicima uručivati djelatnici, volonteri i civilni ročnici Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

GDCK Ivanec

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.