nedjelja, 24.1.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
20.10.2007. 12:42:31
Građani Frankopanske ulice prosvjedovali ogorčeni infrastrukturom u raspadajućem stanju
Frankopanska kao blatna selendra

– Prastari vodovod u Frankopanskoj ulici, što smo ga sami gradili još 50-tih i 60-tih godina prošloga stoljeća, raspada se. Cijevi pucaju svaki čas, asfalt je prekopan već na desetke puta, a najteže je zimi, kada se voda iz puknutih cijevi smrzava, pa na strmom dijelu ulice lomimo ruke i noge. Iz slavina voda teče tankim curkom, jedva da je ima dovoljno za perilice, a razlog tomu je što su cijevi na dijelu vodovoda profila samo 35 milimetara! Premda živimo u centru grada, kanalizacija dijelu mještana teče i zaudara ispod prozora spavaćih soba, javna rasvjeta je u mraku, oborinske vode slijevaju se po dvorištima i vrtovima, a hodamo po blatu i šljunku!

To je tek dio pritužbi mještana ivanečke Frankopanske ulice s prosvjednog skupa u ponedjeljak, 15. listopada, na kome su gradske vlasti upozorili da im je zbog raspadajuće infrastrukture kakvoća komunalnog života u ulici nadomak centra grada svedena na razinu blatne selendre.

- Ulaz u ulicu kod mosta preko Bistrice pretvoren je u javni WC, ljudi tamo vrše nuždu, a preko ceste je župna crkva! Korito Bistrice na tom dijelu uopće se ne održava. Sve to sramota je za grad, a nama je neugodno, jer živimo u najgoroj ulici. Stalno smo u mraku, pregorjele žarulje na javnoj rasvjeti nitko ne mijenja po mjesec i pol dana – žalili su se mještani.

Zadovoljni što je razloge njihova ogorčenja došao saslušati gradonačelnik Milorad Batinić, zahtijevali su da se rekonstrukcija ulice s gradnjom novog vodovoda uvrsti u program prioritetnih radova u 2008. ili najkasnije, u 2009. godini, te čak ponudili i vlastiti novčani udio.

- S obzirom na to da su popravci starih vodovoda Ivkom stajali 800.000 kuna, Grad je odlučio da novac više neće trošiti za krpanja, već za gradnju novih vodovoda. Projekti su gotovi, a vodovod duljine 1740 metara, vrijedan 500.000 kuna, o svom će trošku sagraditi Ivkom, i to nije vaša briga – kazao je Batinić.

Izjavio je da projekt kanalizacije već naručen, a tek nakon dovršetka znat će se gdje će se moći kopati, jer sva kućanstva, a njih je blizu 80, ne mogu biti priključena na jedan kanalizacijski vod. U podugom razgovoru gradonačelnik je građane upoznao i s raspoloživim novčanim mogućnostima proračuna, te pritom naglasio da, sudeći po pritoku zatraženih sredstava iz države, ministarstva i državni fondovi u širokom luku zaobilaze Ivanec. Među ostalim naglasio je da je za uređenje infrastrukture u poslovnoj zoni Ivanec-istok, gdje je već sada po interesu poduzetnika vidljivo da će u njoj biti otvoreno oko 150 novih radnih mjesta, Grad Ivanec od državnih tijela zatražio više od 10 milijuna kuna, a dobio je samo 575.000 kuna. Na pitanje kako to da se onda identični radovi mogu izvoditi u Rajterovoj ulici i u Ulici žrtava hrvatskih domovinskih ratova, odgovorio je da je riječ o cestama u županijskoj nadležnosti, koje većim dijelom financira Županijska uprava za ceste.

Građani su na licu mjesta formirali inicijativni odbor u sastavu Katica Levanić, Zvonko Žunar i Nikolina Petak, koji će njihove zahtjeve posredstvom Mjesnog odbora pismeno dostaviti Gradskom poglavarstvu. Najavili su i potpisivanje peticije Gradu za obnovu vodovodne i kanalizacijske mreže.

U korektnom i konstruktivnom dijalogu s predstavnicima Grada (prosvjedu je nazočio i gradski vijećnik Mladen Stanko) prihvatili su poziv gradonačelnika Batinića da se sljedeći put svi sastanu na kavi u Gradskoj vijećnici gdje će, nakon izrade troškovnika za novi asfalt, biti upoznati s visinom ulaganja, načinom financiranja i planiranim početkom radova.

Lj. R.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.