subota, 8.8.2020.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
29.10.2007. 20:51:39
Osnovana udruga "Katolička malonogometna liga Varaždinske biskupije"

Osnivačka skupština udruge “Katoličke malonogometne lige Varaždinske biskupije” održana je u nedjelju, 28. listopada, u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije u Varaždinu, s početkom u 17:00 sati. Mlade je, s njihovim vjeroučiteljima i animatorima iz više župa biskupije, nakon uvodne molitve pozdravio vlč. Damjan Koren, predstojnik biskupijskog Ureda za pastoral mladih i Katehetskog ureda. Istaknuo je povezanost mladih sa sportom preko kojeg se okupljaju na rekreaciju i druženje. U želji da to zajedništvo bude u duhu evanđeoskih vrednota i Varaždinska se biskupija želi pridružiti većini hrvatskih (nad)biskupija koje imaju osnovanu katoličku malonogometnu ligu.

Na skupštini je jednoglasno prihvaćen Statut udruge kojeg je predstavio predsjednik Radnog predsjedništva skupštine Tobias Behloul. Također su jednoglasno izabrani vodeći ljudi udruge. Za predsjednika je izabran vjeroučitelj Mladen Greguraš, za potpredsjednike Vladimir Cesar, Vladimir Šoštarić i Saša Špoljarić, za tajnika Željko Crnković, rizničara Tobias Behloul, a u Upravni odbor ušli su i Silvio Benč, Andrija Krušelj i Mario Rogulja.

Zahvaljujući na povjerenju, predsjednik Greguraš je naglasio kako je želja osnivača Udruge integrirati pastoral mladih vjernika u sport koji je blizak mladima. Kazao je kako će se uskoro donijeti Pravilnik o natjecanju i drugi adminstrativni akti kako bi se moglo početi s natjecanjima. Potaknuo je osnivanje malonogometnih ekipa po župama istaknuvši želju da se Udruga što više omasovi kako bi zaživjele njezine djelatnosti i time ispunila svoje ciljeve.

Nazočne su pozdravili i Josip Rogulja, predstavnik udruga mladih na području Varaždinske županije, te Trpimir Petrač - voditelj i Damir Požgaj – koordinator KMNL Zagrebačke nadbiskupije, koji su podržali osnivanje Udruge u Varaždinu. U prigodnom programu nastupile su učenice Glazbene škole u Varaždinu, Nadia i Martina.

Osnivači Udruge pozivaju sve mlade s područja Varaždinske biskupije, od 15 godina na više, da se kroz ovaj vid druženja, sporta, rekreacije i duhovnosti uključe što aktivnije u život društva i Crkve. Ciljevi rada Udruge su promicanje zdravog i sportskog načina življenja, poboljšanje kvalitete vjerskog, društvenog, sportskog, kulturnog te zdravog života mladih u regiji, promicanje vjerničkog i kulturnog načina življenja, razvoj i unapređenje društvenih sadržaja koji su od nekog interesa za mlade, razvijanje vjerske, kulturne, političke, socijalne, ekološke i ine svijesti, tolerancija i dijalog među mladima, poticanje druženja i bolje suradnje među mladima, te promicanje Socijalnog nauka Crkve. Djelatnosti su Udruge pokretanje i organizacija ‘Katoličke malonogometne lige Varaždinske biskupije’, organizacija i sudjelovanje u organizaciji vjerskih, kulturnih, ekoloških, sportskih, znanstvenih, obrazovnih i drugih skupova, tribina, priredbi i manifestacija, organizacija i provođenje dobrovoljnih radnih akcija i dobrotvornih akcija s ciljem poboljšanja životnih uvjeta i društvenog života mladih, uspostavljanje kontakata sa sličnim organizacijama mladih širom Hrvatske i svijeta, te organizacija i sudjelovanje u organizaciji zajedničkih druženja.

Vladimir Cesar
Tajnik Katehetskog ureda
 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.