srijeda, 5.8.2020.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
29.10.2007. 21:16:14
GDCK Ivanec
Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Hrvatski Crveni križ svake godine obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi 25. listopad. Obilježavajući taj dan želi se ukazati na značaj i važnost darivanja krvi, te iskazati zahvalnost svim darivateljima za njihovu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku koju pokazuju darujući ono najvrednije što čovjek može dati.

Ove godine je 228 darivatelja GDCK Ivanec (a trenutno GDCK Ivanec broji 2099 aktivnih darivatelja) ostvarilo pravo na priznanja za darovanu krv. Darivateljima (muškarcima) pripada pravo na zahvalnicu za 1, 10,20,30 i 40, a za 50,70 i 100 puta darovanu krv uz zahvalnicu darivatelj prima i prigodan znak priznanja.

Darivateljicama (ženama) pripada pravo na zahvalnicu za 1, 5, 10, 20 i 25 puta darovanu krv, a za 35, 55 i 75 puta darovanu krv i prigodan znak priznanja.

Na adrese 196 darivatelja GDCK Ivanec, koji su ostvarili pravo na zahvalnicu, naše Društvo tokom proteklog tjedna uputilo je prigodne čestitke povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada i izraze zahvalnosti za dobrotu, plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku koju pokazuju činom darivanja krvi.

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec i ove godine pripremilo je prigodnu svečanost za darivatelje sa šireg ivanečkog područja, koja je održana u u subotu, 27. listopada u restoranu ''Orion'' u Horvatskom Svečanosti uručivanja zahvalnica i prigodnih znakova priznanja prisustvovao je 21 darivatelj krvi i 20 volontera, aktivista, organizatora darivanja krvi na terenu i ostalih uzvanika.

Darivatelji su za ostvaren broj darivanja primili zahvalnicu i mali odnosno veliki srebrni znak priznanja ili zlatnik te prigodan poklon Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

Sve nazočne dobrovoljne darivatelje krvi i goste riječima dobrodošlice pozdravio je predsjednik GDCK Ivanec, g. Mario Kramar koji je svim nazočnim darivateljima čestitao Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, te sve darivatelje pohvalio za njihovu humanost, solidarnost i ljubav prema drugom čovjeku.

Također, svečanosti je prisustovala i voditeljica Odjela za Transfuziju Opće Bolnice Varaždin, dr. medicine, Gordana Jaklin, spec.transfuzijske medicine. Dr. Jaklin je prigodnim riječima pozdravila sve nazočne dobrovoljne darivatelje krvi, te goste, u ime ravnatelja Bolnice i svoje ime. Dr. Jaklin zahvalila se u ime svih onih kojima je darovana krv spasila život. Također, pozvala je darivatelje da krv daruju i nadalje, ali i naglasila važnost uključivanja mladih u akcije darivanja krvi.

Sve nazočne pozdravila je i ravnateljica DCK Varaždinske županije, gđa Nada Liber.

Svečanosti obilježavanja ''Dana dobrovoljnih darivatelja krvi'' prisustvovali su i predstavnici Grada Ivanca i Lepoglave.

Predstavnica Grada Ivanca, gđa Jasenka Friščić, članica Poglavarstva Grada Ivanca za socijalnu skrb, predškolski i školski odgoj i obrazovanje, te predstavnik Grada Lepoglave, g. Alojz Špičko, zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave, koji je prigodnim riječima pozdravio nazočne dobrovoljne darivatelje krvi i zahvalio im na njihovom iznimno humanom djelu koje čine darujući svoju krv te im zaželio puno zdravlja i darivanja u narednim godinama.

Svečanosti su također prisustvovali i članovi Odbora i Nadzornog odbora Društva koji također volonterski doprinose radu Društva tokom cijele godine.

Za 50 puta darovanu krv zahvalnicu i mali srebrni znak priznanja primili su slijedeći darivatelji:

1. Stjepan Biškup iz Radovana

2. Zdenko Friščić iz Ivanca

3. Božidar Putarek iz Ivanca

4. Dragutin Videc iz Ivanca

5. Josip Kolačko iz Bednje

6. Stjepan Kračun iz Maruševca

7. Milek Ptiček iz Maruševca

8. Josip Kumrić iz Maruševca

9. Ivan Lukić iz Radovana i

10. Božidar Zaplatić iz Ivanca

Za 55 puta darovanu krv zahvalnicu Hrvatskog Crvenog križa i veliki srebrni znak priznanja primila je:

1. Ana Klepač iz Ivanec

Za 75 puta darovnu krv zahvalnicu Hrvatskog Crvenog križa i veliki srebrni znak priznanja primili su:

1. Ivan Čiček iz Ivanca

2. Stjepan Andreić iz Lepoglave

3. Stjepan Galić iz Maruševca i

4. Josip Poje iz Ivanca.

Za 100 puta darovanu krv zahvalnicu i ZLATNI ZNAK PRIZNANJA, te prigodan poklon GDCK Ivanec, primio je STJEPAN KUKEC iz Donje Voće.

Uručene su i 3 obiteljske zahvalnice. Obiteljsku zahvalnicu sukladno Pravilniku o priznanjima primaju one obitelji u kojima najmanje dva ili više članova kontinuirano i redovno kroz 5 godina dobrovoljno daruju krv.

Obiteljske zahvalnice primile su slijedeće obitelji:

1. Drina i Vjekoslav Eršegović iz Maruševca

2. Danica i Mirko Šimek iz Ivanečke Željeznice i

3. Franjo i Kristijan Kostanjevec iz Lepoglave.

Obiteljske zahvalnice bit će uručene i obiteljima Bančić i Breški iz Maruševca koji nažalost nisu bili prisutni na svečanoj podjeli.

Ovo je također bila prigoda da se zahvalimo i našim aktivistima, animatorima i organizatorima akcija darivanja krvi na terenu, koji svoje slobodno vrijeme i trud poklanjaju humanim akcijama kao što je darivanje krvi i bez čije pomoći organiziranje akcija bilo prema mjestu stanovanja ili u poduzećima ne bi bilo moguće. Svečanosti obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi prisustvovali su slijedeći aktivisti:

Za područje grada Ivanca: g. Antun Herceg i gđa Anica Klepač Za područje grada Lepoglave: g. Franjo Vrabelj Za područje općine Maruševec: g. Stjepan Bahun Za područje općine Klenovnik: g. Josip Polančec Za područje općine Bednja: g. Josip Kolačko Iz Aktiva ''Bolnice Klenovnik'' gđa Ivanka Kovačić Iz Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi poduzeća "Itas": g. Ivan Vusić i Josip Poje Iz Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi "Ivančica": g. Andrija Hojsak i g. Josip Kumrić Te iz Aktiva ''Kaznionice u Lepoglavi'', g. Vlado Kušter i gđica Zorica Hehet.

Također, dana 25. listopada 2007. je od strane Ministra zdravstva i socijalne skrbi RH gosp. doc.dr.sc. Nevena Ljubičića, upriličena dodjela odličja za darivatelje koji su sto i više puta darivali krv, a kojima ih je odlikovao Predsjednik RH Stjepan Mesić. Prijemu je prisustvovala i jedna darivateljica GDCK Ivanec, gđa Jagoda Bahun iz Kamenice, koja je tokom protekle godine ostvarila 75 darivanja krvi i primila zlatni znak priznaja.

Također, potaknuti još uvijek nejednakim ostvarivanjem minimuma prava za sve darivatelje, a to je jedan slobodan dan sukladno Zakonu o radu, GDCK Ivanec pripremilo je dopise za direktore svih obrta, poduzeća i dr. gospodarskih subjekata u kojem i nadalje upozorava na potrebu poštivanja zakonskih propisa. Dopise će svi primiti u narednih nekoliko dana.

Rezultati dobrovoljnog darivanja krvi za razdoblje 1-9 mj. 2007.

U organizaciji GDCK Ivanec u razdoblju od 1-9.mj. 2007. provedena je 21 akcija dobrovoljnog darivanja krvi i prikupljena je 1191 doza krvi, a akcijama je pristupilo 1250 darivatelja. Prema mjestu rada prikupljeno je 268 doza krvi, prema mjestu stanovanja 560 doza, na Transfuziji je ostvareno 340 darivanja, te ostatak od 23 doze u SŠ Ivanec.

Prvi puta krv je darivalo 54 darivatelja.

Pripremila:
Ravnateljica GDCK Ivanec, Jasminka Ruhek
 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.