subota, 8.8.2020.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
22.11.2007. 18:43:58
Predizborni skupovi HDZ-a u Ivancu
Jarnjak: Jurčiću treba osigurati prevoditelja i vodiča

- Na predstojećim izborima HDZ će opet pobijediti, jer je aktualna HDZ-ova Vlada postigla neupitne uspjehe na unutarnje- i vanjskopolitičkom te gospodarskom planu. Poručujem glasačima u 3. izbornoj jedinici da ne glasuju za kandidata SDP dr. Ljubu Jurčića, kojemu, kada dođe u ovaj kraj, treba osigurati prevoditelja i vodiča! – to je, među ostalim, na predizbornom skupu u ivanečkoj srednjoškolskoj sportskoj dvorani u petak, 16. studenog, poručio Ivan Jarnjak, nositelj liste HDZ-a za 3. izbornu jedinicu. Nabrojio je cijeli niz značajnih ulaganja aktualne Vlade u razvoj gospodarskih zona, u školstvu, te u podizanju cjelokupnog životnog standarda građana za što si, naglasio je, zasluge često i neopravdano pripisuje županijska HNS-ova vlast.

- Upravo je HDZ-ova Vlada ivanečki Itas spasila od propasti i radnicima sačuvala radna mjesta u tvornici koju je bivša gradonačelnica Ivanca svojom „privatizacijom“ dovela u stečaj – izjavio je Jarnjak te svoje izlaganje zaključio pozivom nazočnima da na izborima glasaju za pobjednički tim HDZ-a.

Skup u Ivancu otvorio je predsjednik GO HDZ-a Ivanca Josip Krtanjek, a pred više stotina okupljenih članova i simpatizera govorili su članovi na stranačkoj listi Anđelko Mihalić, Zdravko Golub i Zdravko Maltar. Govoreći o gospodarskim uspjesima HDZ-a na primjeru svoje matične općine Kneginec, Mihalić je potencirao razvoj tamošnje gospodarske zone te je, kao pandan tome, govorio o lošoj politici HNS-ova župana koji je u svom mandatu županiju i jedinice lokalne samouprave zadužio za milijardu kuna.

U zabavnom dijelu programa goste su zabavljali Kvartet Gubec, Adam Končić te komičari Davor Dretar Drele i Vid Balog.

Službeni predizborni skup za grad Ivanec HDZ je organizirao sljedećega dana, u subotu, 17. studenoga u ivanečkom Ribičkom domu. Tom prilikom sve nazočne pozdravio je Dragutin Mostečak, predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a Ivanca, te ih upoznao s radom i aktivnostima u samom Ivancu. Predsjednik GO HDZ-a Ivanca Josip Krtanjek u svom obraćanju okupljenima osvrnuo se na svjetonazorske razlike u politici HDZ-ove Vlade i njenih političkih oponenata, SDP-a i HNS-a. Osvrnuo se na ulogu bivše ivanečke gradonačelnice u upropaštavanju Itasa, jedne od najboljih ivanečkih tvrtki, te istaknuo doprinos saborskog zastupnika Vladimira Kurečića i svih radnika u spašavanju Itasa.

O uspjesima aktualne Vlade na vanjskopolitičkom planu na skupu je govorio koordinator izbornih aktivnosti HDZ-a Dražen Krtanjek, te naglasio da je zahvaljujući aktivnoj politici Hrvatska postala nestalna članica u Vijeću sigurnosti UN-a. Ističući neupitno buduće članstvo Hrvatske u EU i NATO-savezu, spomenuo je da premijer Sanader i Vlada uživaju visok ugled među europskim i svjetskim državnicima, a pogotovo u Europskoj pučkoj stranci. Osvrćući se na Dan sjećanja na vukovarske žrtve, te velik doprinos ljudi ivanečkoga kraja i cijele Varaždinske županije u obrani Vukovara, Krtanjek je naglasio:

- HDZ je početkom 90-tih visoko uzdignute glave, zajedno s predsjednikom Tuđmanom, bio na čelu stvaranja moderne i neovisne hrvatske države i oslobađanja svih njenih dijelova. HDZ je jamstvo za bolju budućnost cijele Hrvatske i bolji život svih njenih građana – zaključio je Krtanjek.

 Lj. R.
Fotografije: B. Težak
 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.