ponedjeljak, 10.8.2020.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
29.12.2007. 15:11:44
MO Ivanečko Naselje na posebnom skupu zahvalio za suradnju dobročiniteljima i suradnicima
Realizacija projekta iz Bettermenta već je trebala završiti

Želeći brojnim suradnicima zahvaliti što je kroz proteklu godinu njihovo mjesto dodatnim ulaganjima urbanizirano i infrastrukturno opremljeno te tako preraslo u lijepo uređen istočni ulaz u Ivanec, vodstvo MO-a Ivanečko Naselje i lokalni ogranak HNS-a to su učinili na nesvakidašnji način – skupom i druženjem u dvorani KTC-a. A o tome koliko su mještani doista zahvalni na uređenoj odvodnji oborinskih voda, na ograničenju brzine i obilježavanju pješačkih prijelaza na državnoj cesti D 35 Varaždin-Ivanec, te na rekonstrukciji NN-mreže i putovima koji su prvi put dobili javnu rasvjetu, čulo se kroz idućih sat i pol u obraćanjima većine članova Vijeća MO-a.

Nakon pozdravnih riječi Stjepana Galića, nazočnima su zahvalili i Stjepan Roginek, zatim, najstariji član Vijeća MO-a Dragutin Turčin, a onda i predsjednik Milan Žunar, koji je upozorio na nužnost što bržeg početka radova na gradnji nogostupa i pješačko-biciklističke staze uz državnu cestu od Ivanečkog Naselja do Ivanca.

- Iako je naše mjesto samo kilometar udaljeno od Ivanca, zbog gustog prometa koji prijeti sigurnosti pješaka, do grada ne možemo doći bez osobnog auta ili autobusa, a on je na tako kratkim relacijama vrlo skup. Našu djecu u srednju školu moramo sami voziti, jer nemaju pravo na besplatan prijevoz, a pješice je suviše opasno – naglasio je Žunar.

Stjepan Roginek posebno se osvrnuo na park što su ga mještani sami uredili na nekad zapuštenu zemljištu uz cestu. Zahvaljujući svim građanima koji su u uređenje parka uložili svoj rad i trud, Roginek je veliko „hvala“ uputio i komunalcu Ivkomu, prof. Ružici Žunar koja je iz „sjene“ svojim savjetima davala ton nastojanjima da se uredi park, zatim, Stjepanu Pehardi iz Varaždina, Dariju Šinceku iz Rasadnika Zelendvor, te g. Habeku iz PZC-a Ivanec. Također, zahvalio je i Borisu Krznaru iz gradskih službi, predstavnicima medija i gradonačelniku Ivanca Miloradu Batiniću. Mještani su zahvalili i Elektri Varaždin, tvrtki Hranić DDV i mnogim drugima za koje smatraju da su izravno zaslužni za boljitak njihova mjesta.

Domaćinima se potom kratko obratio Dejan Težak, predsjednik Podružnice HNS-a Ivanca te gradonačelnik Batinić koji je konstatirao da će, sudeći po intenzivnom radu i rješavanju problematike MO-a, Vijeće MO-a svoj ambiciozni plan rada ispuniti i prije 2009. godine. Nazočnima se obratio i saborski zastupnik Zlatko Koračević:

- Ivanec i cijelo ivanečko područje u zadnje tri godine imali su u svim svojim projektima potporu županije, i tako će ostati i dalje. HNS je na ovom području dobio potporu više od 40 posto birača i korektno im je stoga zahvaliti konkretnom potporom. To je primjer kako politika na najkonkretniji način može pomoći mještanima – kazao je Koračević i najavio da će se Županija varaždinska čvrsto postaviti prema projektu gradnje biciklističko-pješačke staze od Vidovca do Lepoglave koji će se realizirati iz Betterment programa.

- Taj je projekt definiran još za vrijeme ministra Čačića, i da se zacrtana dinamika pratila, on je trebao biti započet lani i završiti ove godine – poručio je Koračević.

Na skupu je predsjednik ivanečkog TZ-a Boris Jagetić Daraboš uručio priznanje Turističke zajednice Mjesnom odboru Ivanečko Naselje. (ljr)

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.