srijeda, 12.8.2020.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
5.3.2008. 19:12:58
DVD Maruševec
Ušli u drugo stoljeće

Svoju 101. redovnugodišnju skupštinu DVD Maruševec održao je protekle subote u Domu kulture općine Maruševec. O radu u proteklom periodu i planovima za 2008. godinu govorio je predsjednik DVD-a Josip Vrbanec. Društvo je u protekloj godini proslavilo 100 godina svog postojanja i dosta je vremena i truda utrošeno za organizaciju proslave, zbog čega su možda trpjele neke aktivnosti. Spremnost je društvo testiralo na vježbi koju je organiziralo u Druškovcu uz sudjelovanje 7 susjednih društava. Odjeljenja maruševečkih vatrogasaca sudjelovala su na vježbama koja su organizirala društva u Voći i Vidovcu, a dosta se radilo na preventivi po domaćinstvima, osnovnoj školi te putem Radio postaje "MAX". Obilježen je dan zaštitnika vatrogasaca Sv.Florijana ,vatrogasci su uz KUD "Klaruš" i Kuburašku udrugu Maruševec čuvali sveti grob u crkvi Sv. Jurja te obilježili Mjesec zaštite od požara.

U skladu s učinjenim odnosno neučinjenim proizlaze i zadaci za naredni period, a odnose se na aktivniji rad s mladeži, završetak opremanja s osobnom opremom, uvježbavanje članova za rad s opremom koju društvo do sada nije koristilo, organiziranje pokazne vježbe te sudjelovanje na vježbama drugih društava. Veliki zadaci proizlaze iz početka gradnje općinskih prostora u sklopu kojih bi bile i vatrogasne garaže. Sve bi se to izgradilo na prostoru stare osnovne škole u Maruševcu neposredno uz sadašnji vatrogasni dom.

Iz izvješća zapovjednika kojeg je podnio Igor Cerjan vidljivo je da je preventiva na kojoj se dosta radilo očito dala rezultata jer su u 2007.godini zabilježena samo četiri požara i to po jedan dimnjaka, trave i niskog raslinja, napuštenog stambenog objekta i objekta s pčelinjim košnicama. Na intervenciju se izlazilo za 6 minuta od dojave i u prosjeku 7 vatrogasaca.

VZO Maruševec društvu je 2007. godinu transferiralo 74.000,00 kuna, a domaćinskim odnosom uspjelo se u nabavci značajne količine opreme o čemu je prisutne na Skupštini upoznao tajnik DVD-a Renato Podbojec. U 2008. godini kompletno bi se opremila dva odjeljenja, a predviđena je i kupnja kombija za prijevoz vatrogasaca.

Skupštini je prisustvovao načelnik općine Maruševec Ivan Šagi koji je istaknuo dobru suradnju između Općine i DVD-a te zaželio da takva i dalje ostane pogotovo sad kad su predviđaju značajna ulaganja u vatrogasne prostore .Tajnik VZŽ varaždinske Stjepan Kovaček društvu je zaželio puno uspjeha u drugom stoljeću postojanja i naglasio da je i VZŽ pomogla društvu opremom u vrijednosti od 40.000,00 kuna i izrazio zadovoljstvo međusobnim komunikacijama.

Skupštini su prisustvovali predstavnici 11 DVD-a i to iz Vidovca, Ivanca, Petrijanca, Gojanca, Lepoglave, Voće, Nedeljanca i Prekna,Salinovca,Tužna, Gornjeg Ladanja i Donjeg Ladanja. Nakon službenog dijela kulturno zabavni program izveli su članovi KUD-a "Klaruš" sa tamburašima što su svi prisutni s oduševljenjem pozdravili. Uz muzički sastav nastavilo se s druženjem tokom večeri.

Josip Vrbanec

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.