srijeda, 12.8.2020.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
25.3.2008. 16:33:51
Žestoka retorika na izbornoj skupštini GO HDZ-a Ivanca
Novi predsjednik HDZ-a Ivanca Dražen Krtanjek

Dražen Krtanjek, aktualni načelnik u kabinetu ministra unutrašnjih poslova, novi je predsjednik GO HDZ-a Ivanec. Čelnu dužnost preuzeo je na izbornoj skupštini prošlog vikenda, na kojoj je svog protukandidata, dosadašnjeg predsjednika GO Josipa Krtanjeka, pobijedio dvotrećinskom većinom glasova. Ako je suditi po tvrdim porukama i žestokoj retorici kojom su se sudionici skupštine oborili na svoje političke oponente HNS i SDP, koji je nazvan „lijenom strankom“, HDZ ubuduće neće štedjeti truda u njihovu političkom dezavuiranju te na jačanju vlastite popularnosti. Svjedoči o tome i duboko nezadovoljstvo vlastitim rezultatima na parlamentarnim izborima u Varaždinskoj županiji i Međimurju, gdje je HDZ osvojio tek 20 posto glasova, a to je, uz Istru, najlošiji rezultat stranke u Hrvatskoj.

- Kritika za to ide i vama i meni, to više što HDZ u našoj županiji ima 6000 članova, a od ukupno 24 direktora u Gospodarskom vijeću 22 podržavaju HDZ. Ako s HSS-om i HSLS-om trebamo rušiti Čačića, spremni smo na to, ali najprije moramo raščistiti situaciju u vlastitim redovima. Moramo dobiti izbore u županiji i u Ivancu, koji nam je vrlo važan. Nema mjesta defetizmu i melankoliji, kakvi su izborni rezultati HDZ-a na jugu, pogotovo u Vrlici gdje je HDZ dobio 80 posto glasova, takvi moraju biti i na sjeveru zemlje! U Ivancu moramo dobiti barem 10 posto glasova više – izjavio je saborski zastupnik HDZ-a Anđelko Mihalić.

Dragutin Mostečak kazao je da je HDZ premalo radio na medijskoj prezentaciji svojih rezultata, te da stranka stoga mora izraditi strategiju nastupa u medijima.

- Ne trebamo ništa dodavati, ni „šminkati“, nego samo izvijestiti o onome što smo napravili – smatra Mostečak. Adam Pintarić kazao je da HDZ uz pomoć države mora realizirati neke ključne programe (brza cesta Varaždin-Krapina, odvodnja) koje će građani prepoznati kao HDZ-ove, pa onda ne bi smjelo biti problema s pridobivanjem povjerenja birača.

- Odsad ćemo funkcionirati drukčije. Ja ću se pobrinuti da u našu županiju u vezi ključnih programa dovedem ministre i njihove zamjenike. Ali na sastanke ne mislim pozivati vašeg Batinića i njemu pomagati, jer će onda ispasti da je pomoć dobio od Čačića – poručio je Mihalić.

Dražen Krtanjek kritizirao je projekt javno-privatnog partnerstva, optuživši HNS da je njime omogućio prelijevanje novca građana u privatne džepove, te Županiju zadužio za više od milijardu kuna.

- JPP je javni lopovluk, i to sam spreman ponoviti još tisuću puta! HDZ je od propadanja spasio Itas i 150 radnih mjesta, a danas ti isti ljudi hodočaste na skupove onih koji su ih pljačkali. Ljudskoj gluposti nema kraja – izjavio je eks-predsjednik J. Krtanjek. Šimun Kujavec podsjetio je da se Ivanec i HDZ nikad nisu previše voljeli, te konstatirao da su HNS-a i SDP-a puni mediji, a HDZ-a nigdje.

- Nemojmo si ni tepati, ni lagati, to je zato što premalo radimo. Smatram da vlast u Ivancu nije uspješna, ali mi tu činjenicu ne znamo iskoristiti. U Ivancu treba dvostruko više raditi da bismo postigli bolji rezultat – ocijenio je Kujavec.

U Gradski odbor izabrani su i Milena Golubić, Dragutin Mostečak, Adam Pintarić, Darko Geček, Miljenko Grudiček, Vladimir Lacković, Josip Golub, Sebastijan Banek, Vladimir Debeljak, Štefanija Paljak, Šimun Kujavec, Goran Slavinec, Antonia Šambar i Stjepan Držaić. Za članove nadzornog odbora izabrani su Stanko Rešetar, Branko Bencek i Marijan Komes.

Nakon proglašenja izbornih rezultata skupštini se obratio i novoizabrani predsjednik Dražen Krtanjek. Zahvalivši na velikoj podršci izaslanika, naglasio je potrebu za aktivnijim radom u stranci na svim razinama, te boljoj povezanosti svih stranačkih tijela.

Lj. R.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.