subota, 8.8.2020.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
24.4.2008. 18:34:13
Obilježavanje Dana općine Maruševec

Otvaranjem 300 metara duge dionice nerazvrstane ceste u Donjem Ladanju počelo je obilježavanje Dana općine Maruševec. Cestu su u promet pustili, simboličnim presijecanjem vrpce zamjenik načelnika općine Maruševec Stjepan Cerjan i predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Kukec uz okupljene predstavnike III. mjesnog odbora Donje Ladanje, vijećnike, članove Poglavarstva i mještane.

Svečana sjednica Općinskog vijeća i Poglavarstva Općine Maruševec održana je u Domu kulture općine Maruševec, a prisustvovao joj zamjenik župana Varaždinske županije Predrag Štromar, članica Županijske skupštine Blanka Glavica Ječmenica, Zvonimir Sabati te predstavnici policije, općinskog suda, načelnici i predsjednici općinskih vijeća susjednih općina i gradova, ravnateljica osnovne škole, predsjednici mjesnih odbora općine Maruševec kao i predstavnici udruga.Goste je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Kukec te zahvalio na suradnji svima koji su kroz protekli period od postojanja ove općine pomogli da ona iz godine u godinu bude sve uspješnija. Iako se zadnjih godine broj mještana smanjuje treba vjerovati da će taj trend biti zaustavljen i da će na ovim prostorima biti sve ljepše živjeti. Zadatak je općinskog vodstva da poradi na smanjenju davanja svim privrednicima koji povećavaju broj zaposlenih, a svijetli su primjer danas „Elektromehanika Zebec“ te „Consors“, tvrtke koje danas posluju u prostorima bivše «Mege».

Zamjenik načelnika Stjepan Cerjan u svom je izlaganju iznio podatak da općina Maruševec u protekloj godini ostvarila najviši proračun do sada i to bez pomoći iz županijskog proračuna, dok su one iz državnog bile 650.000,00 kuna. Za modernizaciju nerazvrstanih cesta utrošeno je 620.000,00 kuna, a uređena su parkirališta ispred društvenog doma u Donjem Ladanju te ispred crkve u Maruševcu za što je utrošeno 180.000,00 kuna. Za izgradnju grobne kuće u Druškovcu utrošeno je 653.000,00 kuna, a u ovoj će godini ista biti završena za što će biti potrebno još oko 300.000,00 kuna. Subvencije za proljetnu sjetvu, osjemenjivanje goveda i uništavanje glodavaca teretilo je proračun s 168.000,00 kuna.

Za vatrogasce je osigurano 165.000,00 kuna, za poticanje kulture 48.000,00 kn, a udruge i političke stranke daljnjih 215.000,00 kuna. U ovoj godini nastavlja se s otkupom zemljišta i uređenjem poduzetničke zone u Selniku gdje se ovih dana očekuje dobivanje građevinske dozvole. Tu je i završetak radova na sportskoj dvorani te dogradnji osnovne škole u Maruševcu po sistemu javno privatnog partnerstva za što će Općina u slijedećih 25 godina izdvajati 70.000,00 kuna mjesečno. Tokom godine očekuje se početak radova na izgradnji općinskih prostora, vatrogasnog spremišta te nastavak radova na kanalizaciji. Uz sve ove zadatke niz je i onih manjih svakodnevnih s kojima se općinsko rukovodstvo uspješno nosilo do sada, a tako će biti i dalje. Zamjenik načelnika iskoristio je priliku da prisutnima te svim mještanima općine Maruševec čestita Dan općine i Župe Maruševec na dan njenog zaštitnika Sv.Jurja. Prisutnima se obratio i zamjenik župana Varaždinske županije Predrag Štromar te zahvalio na dosadašnjoj suradnji, prije svega na dogradnji školskih objekata te izgradnji sportske dvorane, za što je velika zasluga načelnika Ivana Šagi i ravnateljice škole Ane Galic, a najavio je i mogućnost dalje suradnje na uređenju infrastrukture. Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Općine Maruševec, a u kulturno-umjetničkom programu nastupile su Sanja Čanžar, profesorica solo pjevanja uz pratnju na klavijaturama profesorice orgulja i glazbe Kristine Križanić.

Josip Vrbanec

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.