srijeda, 12.8.2020.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
15.5.2008. 1:27:15
Industrija mesa Ivanec
Poslovno-tehnička suradnja s MIP-om iz Nove Gorice

– Dakako da je Industrija mesa Ivanec radi jačeg pozicioniranja na tržištu i pojačana plasmana roba zainteresirana za kapitalna i proizvodno-tehnička povezivanja s drugim mesnim industrijama, što uključuje i interes za pronalaženje strateškog partnera. Trenutačno smo ostvarili dobru poslovno-tehničku suradnju s Mesnom industrijom Primorske (MIP) iz Nove Gorice, za čije potrebe proizvodimo dvije robne marke, a vodimo i razgovore o drugim oblicima poslovne suradnje.

Tako nam je na pitanje o glasinama o navodnim pripremama za prodaju ivanečke Industrije mesa strateškom partneru, o čemu se u kuloarima pa i u poslovnim dnevnicima na nacionalnoj razini nagađa već više od godinu dana, odgovorio generalni direktor IMI Dragutin Mostečak.

- Hoće li MIP kupiti mesnu industriju? – direktno smo ga upitali.

- Možda i hoće! U poslovnom svijetu povezivanje mesnih industrija radi smanjivanja troškova i niza drugih pogodnosti nije novost, a nama je zanimljiv svaki partner koji može pridonijeti povećanju proizvodnje i širenju tržišta – odvratio je Mostečak, ne otklanjajući mogućnost kapitalnog povezivanja s potencijalnim strateškim partnerom.

A ivanečka mesna industrija, sa svojih 175 zaposlenih, za to ima potencijala. Govori o tome i podatak da još uvijek drži primat najveće hrvatske izvozne klaonice baby beefa (junadi domaće simentalske pasmine) za zemlje EU. Junetinu izvozi na elitno tržište talijanske Toscane, a do kraja ove godine u planu je povećanje izvoznih količina za deset posto.

- Usto, u prva četiri ovogodišnja mjeseca proizveli smo 573 tone svježeg misa, svinjetine i junetine, a to je gotovo upola više nego lani. Takav rezultat ostvaren je zahvaljujući poboljšanoj distribuciji i jačoj veleprodaji na području Istre i Dalmacije, gdje prije nismo bili prisutni s prodajom svježega mesa. Također, do porasta je došlo i zbog interventnog otkupa mesa, pri čemu smo otkupili oko 3000 svinja na području Varaždinske i Vukovarsko-srijemske županije – izjavio je Mostečak.

- Zbog dobre ponude stoke smo i išli s akcijskim cijenama mesa, ponudivši ih kupcima u našim mesnicama 15 do 20 posto jeftinije. Takvu smo prodaju tempirali u dane blagdana, pa smo u našim maloprodajnim objektima zabilježili dobre rezultate. Mislim da se prozivke u zadnje vrijeme o poskupljenju hrane na nas ne mogu primijeniti, jer kod nas je meso jeftinije nego lani. Donekle su nam problematične visoke zalihe zbog interventnog otkupa, ali i to ćemo riješiti u predstojećim mjesecima – kazao je Mostečak.

Jeger dug 1061 metar!

Komercijalni i tehnički direktor Darko Hlapčić i Srđan Šabić izvijestili su i o pripremama za proizvodnju najduljeg jegera na svijetu, koji će ove godine biti dug 1061 metar, kolika je i najveća visina Ivančice. Priprema se u povodu proslave 110. obljetnice ivanečkog Planinarskog društva Ivančica, a jeger će se izrezati te Ivančanima i njihovim gostima besplatno podijeliti o lipanjskoj proslavi Dana grada.

Zanimljiv je i jedan, javnosti slabo poznat detalj: uz jeger, najpopularniji proizvod IMI su fileki, kojih će do kraja ove godine biti proizvedeno više od 300 tona!

- Riječ je o proizvodu koji je tržište iznimno dobro prihvatilo. Kupcima smo ga ponudili u prihvatljivim obiteljskim pakiranjima, dok smo za veće potrošače namijenili pakiranja od 5000 grama. Taj je proizvod svakako lider u toj grupi proizvoda – izvijestilo je poslovodstvo ivanečke mesne industrije.

Lj. R.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.