srijeda, 12.8.2020.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
19.6.2008. 20:40:13
DANI GRADA IVANCA Ovoga vikenda, od 20. do 22. lipnja, održava se dosad najbogatiji program proslave Dana grada Ivanca, 24. lipnja
Od prljavaca, Brazilki i paraglidera do jegera visokog kao Ivančica!

Prve reakcije građana Ivanca na trodnevni središnji program proslave Dana grada što će se održati od 20. do 22. lipnja i više su nego pozitivne. Građani ističu pohvalnim što se u opsežnom programu vodilo računa o interesima svih generacija, od najmlađih i mladeži, pa do mještana srednje i starije generacije. Ovakve reakcije u velikoj mjeri vesele i gradski Organizacijski odbor, koji je ove godine uložio poseban trud u koncipiranju, ali i predstavljanju programa. Svjedoči o tome i činjenica da su ivanečki KUD-ovi i udruge zajedno s članovima Organizacijskog odbora i Turističkog društva tijekom prošlih triju subota program uz Dan grada predstavili u Krapini, potom na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava, a prošle subote, 14. lipnja, i na varaždinskom korzu. Dakako, predstavljanje programa ujedno je bila i pozivnica Krapinčanima, Zagrepčanima, Varaždincima i žiteljima cijele sjeverozapadne Hrvatske do ovoga vikenda dođu na proslavu u Ivanec, jer u njemu će se tada doista moći uživati u raznolikom programu za oči, uši i – nepce.

Program počinje u petak, 20. lipnja. Zbog tonske probe Prljavog kazališta najavljene za oko 19 sati, te činjenice da je program morao biti korigiran zbog utakmice naše reprezentacije s Turskom, u pretprogramu neće nastupiti White Light i White Steel. White Light će nastupiti u subotu od 16 do 17 sati. U srednjoškolskom amfiteatru u 19 sati održat će se svečanost gradskih tijela u povodu Dana grada, a potom i otvaranje izložbe arheoloških nalaza „Ivanec kroz slojeve povijesti“, što su pronađeni tijekom dosadašnjih istraživanja lokaliteta Staroga grada Ivanec.

Svi na utakmicu! Odjenite „kockice“!

Oko 20.20 sati, domaćini i njihovi gosti krenut će na špicu, gdje će zajedno s građanima svi zajedno pratiti četvrtfinalnu nogometnu utakmicu s Turskom. Bit će to zacijelo najveće zajedničko“kockasto“ praćenje utakmice što je ikad održano u Ivancu! Nakon utakmice slijedi otvaranje predsvjetskog prvenstva u preciznom slijetanju parajedrilicom, a potom će koncert održati Prljavo kazalište. Pobijedi li naša reprezentacija, nema sumnje u to da će Ivančani zasigurno prirediti slavlje do jutra! Prigodan program priredili su i motociklisti JAL-a.

Program u subotu, 21. lipnja, počet će smotrom povijesnih postrojbi iz sjeverozapadne Hrvatske, a nastavit će se 16. međunarodnim brdskim maratonom Ivančica 2008. i kulturno-umjetničkim programom na špici s ivanečkim sajmom, revijom konjičarstva i atrakcijskim programom, koji će trajati do najmanje 13 sati. Poslijepodne će biti Happy Show, ulična predstava za djecu, a potom i pokazna vježba alpinističke sekcije HPD Ivančica, a onda i program iznenađenja koji organizatori drže pod velom tajne. U svakom slučaju, dođite pogledati, bit će zanimljivo!

U večernjim satima bit će pučki spektakl s rezanjem 1060 metara dugog jegera koji će „začiniti“ voditeljski duo Davor Dretar-Drele i Andreja Loparić. Potom slijedi vrući nastup plesačica u Brasilien showu, a poslije toga koncert Danijele Martinović i bednjanskih Kavalira.

U nedjelju u 17 sati sva djeca pozvana su na špicu na susret s klaunom Ludekom. Nastupit će i svirači iz Bolivije, a u večernjim satima bit će revijalni festival Večer zagorske glazbe koji priređuje Radio Ivanec. U proslavu se svojim pojedinačnim programima uključuju gotovo svi gradski KUD-ovi i sportski klubovi.

Lj. R.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.