srijeda, 5.8.2020.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
30.7.2008. 9:03:23
Gradsko poglavarstvo Ivanec sa svojim tijelima još je uvijek u punom radnom pogonu
Detaljni plan napokon stigao na sjednicu Poglavarstva

Za članove ivanečkoga Gradskoga poglavarstva ljetna stanka još nije počela. Svjedoči o tome i podatak da je u „gluhim“ satima u četvrtak, 24. srpnja (sjednica je počela u 15 sati), odradilo dnevni red s 22 točke. A sve to u cilju priprema za važnu sjednicu Gradskoga vijeća, koja je već sazvana za 31. srpnja, a na kojoj će jedna od dugoočekivanih točaka biti donošenje Detaljnog plana uređenja zone užeg centra Ivanca. Njegovo donošenje je, među ostalim, preduvjet za početak konkretnih aktivnosti na gradnji spomen-obilježja poginulim braniteljima u strogom gradskom centru, a upravo to je u posljednje vrijeme bilo predmet priopćenja što su ih razmijenile nezadovoljne braniteljske udruge i predstavnici gradskog vodstva.

Poglavarstvo je na početku usvojilo financijska izvješća o poslovanju gradskih ustanova u prvih pola godine – Dječjeg vrtića Ivančice, Gradske knjižnice i čitaonice Gustav Krklec i Pučkog otvorenog učilišta Đuro Arnold. Sve su ustanove poslovale pozitivno i u njihovu radu nema poremećaja, pa su se stoga poglavarstvenici ograničili na tek pojedinačna pitanja vezana uz njihovo poslovanje.

Nakon što su korigirani i gradski programi raspodjele proračunskog novca za gradnju i održavanje komunalne infrastrukture, kulture, socijalne skrbi i sporta, te vrtića i knjižnice, Poglavarstvo je Vijeću na donošenje poslalo i prijedlog rebalansa ovogodišnjeg proračuna. Također, Vijeću je poslan i cijeli set dokumenata koji se odnose na Detaljni plan uređenja zone užeg gradskog centra. Među ostalim, donesen je i pravilnik o iskaznici i oznaci komunalnog redara, razmotreno je izvješće o radu higijeničarske službe Veterinarske stanice Ivanec u prvih pola godine, a razmotren je i ugovor VABE o poslovnoj suradnji na provedbi projekta mikrokreditiranja obrtnika, malih poduzetnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na ivanečkom području.

Od građanima zanimljivijih tema izdvajamo onu što ju je prilikom izvješća o polugodišnjem poslovanju gradske Zajednice sportskih udruga, aktualizirao njen predsjednik Branko Matijević, ujedno i predsjednik Športskog ribolovnog društva Ivanec. Riječ je o vrlo aktualnoj temi ivanečkih Jezera, koji su dani na korištenje ŠRD-u, a s čijim su uređenjem građani uglavnom nezadovoljni.

- ŠRD je od Ministarstva poljoprivrede Jezera dobio na korištenje na rok od 20 godina, i on je zadužen da ih uređuje isključivo kao ribolovnu zonu. Ako su Grad ili građani nezadovoljni sadašnjim opsegom njihova uređivanja i ako žele da ona budu uređena kao park, onda se treba za to dogovoriti drukčiji financijski pristup – kazao je Matijević. Obavijestio je Poglavarstvo da su, unatoč tome što je cesta oko jezera upisana kao javno dobro, ribiči odlučili na jesen rampom zatvoriti cestu.

- Vlasnicima parcela uz cestu omogućit ćemo pristup. Na ovaj potez odlučili smo se zato, jer više ne možemo sklanjati nered što ga pokraj jezera stvaraju razni posjetitelji. Prvi dan očistimo nered, a već sljedeći dan sve je puno smeća, među kojim su i kondomi, tupferi i svašta drugo. Kako bismo to onemogućili, odlučili smo se za represivne mjere, postavljanje rampi i obavijesti o zabranama – istaknuo je Matijević.

Iako, zbog tematike dnevnoga reda, gradonačelnik Batinić na sjednici nije želio otvoriti raspravu o toj temi, nagovijestio je da će Jezera biti predmet razmatranja na jednoj od sljedećih sjednica te izrazio uvjerenje da će se ta problematika regulirati u sklopu Detaljnog plana. Njime će se definirati i zona sporta i rekreacije, pa samim time i ivanečkih Jezera.

Lj. R.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.