subota, 8.8.2020.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
5.8.2008. 10:31:35
Gradsko poglavarstvo Ivanca upozorilo: Dio mještana Seljanca, koji piju onečišćenu vodu iz starog vodovoda, mogli bi se razboljeti
Voda iz starog vodovoda bakteriološki je zagađena

Svim mještanima Seljanca kod Margečana, koji se vodom još uvijek snabdijevaju iz starog mjesnog vodovoda, prijeti opasnost da se razbole! Dokazuje to i posljednja mikrobiološka analiza vode Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, iz koje je vidljivo da je voda iz tog vodovoda bakteriološki onečišćena. Analiza pokazuje da u kontroliranim uzorcima ima koliforma i kolonija patoloških bakterija, te se ta voda nikako ne bi smjela konzumirati.

Zbog toga je ivanečko Gradsko poglavarstvo sa svoje sjednice upozorilo mještane da vodu iz starog vodovoda ne piju, već je eventualno koriste za zalijevanje vrtova i okućnica. Usto, pozvana su sva kućanstva, koja se zasad odbijaju priključiti na novi vodovod što ga je u Seljancu sagradio varaždinski distributer Varkom, da to zbog vlastite sigurnosti i zdravlja učine što prije. Kako bi građane uvjerili u to da ovo upozorenje nije u cilju nekakve „propagande“ i kampanje za priključivanje na novi vodovod, Poglavarstvo će svim Seljančanima poslati poseban dopis i priložiti mu izvješće o analizi vode, a mještani će na rizik konzumiranja onečišćene vode biti upozoreni i putem obavijesti na oglasnim pločama.

- Nakon što je profunkcionirao novi Varkomov vodovod, više nema potrebe korištenja starog, odnosno, dvaju paralelnih vodovoda. Stoga Grad Ivanec više neće plaćati analizu vode na starom vodovodu, što mu je bila obveza onda kada vodoopskrba naselja nije bila zadovoljavajuće riješena. Od sada mještani takvu vodu konzumiraju na vlastiti rizik, a Poglavarstvo sa sebe skida odgovornost za moguće posljedice – kazao je član Poglavarstva Mario Habek.

Boris Krznar iz gradskog upravnog odjela naglasio je da Grad nema povratnu informaciju o tome koliko se kućanstava nije priključilo na novi vodovod.

- Za sva kućanstva Varkom je ostavio mogućnost priključenja na novi vodovod i za to im omogućio obročnu otplatu. Znamo da je velik broj kućanstava to i učinio, međutim, ima i onih koja to ne žele. Činjenica je, međutim, da je nakon svake kiše analiza vode loša – rekao je Krznar.

- Neki mještani ne žele se priključiti na Varkomov vodovod zato, jer vodu odsad trebaju plaćati. Mnogima je to teško, jer na starom vodovodu, kojeg su sami gradili i financirali samodoprinosom, mještani nikad dosad vodu nisu plaćali. To im je sada novi namet, to više što je Varkomova voda čak 40 posto skuplja od one koju distribuira ivanečko Komunalno poduzeće Ivkom – kazao je član Poglavarstva Martin Krznar iz Margečana i tako odgovorio na pitanje zašto se dio građana odbija priključiti na siguran Varkomov vodovod.

Poglavarstvo kupuje vozilo ivanečkome Suncu

Poglavarstvo je također donijelo odluku o kupovini kombi-vozila za ivanečku Udrugu osoba s mentalnom retardacijom Sunce. Vozilo vrijedno između 192.000 i 200.000 kuna kupit će se na leasing, a novac za njega osiguran je najnovijim rebalansom ovogodišnjeg proračuna. Suncu je sugerirano da sav novac, koji je prikupilo tijekom dosadašnjih humanitarnih akcija, usmjeri u opremanje vozila, među ostalim, i za nabavu rampe. Rečeno je da dosad poduzete akcije za nabavu vozila nisu išle željenim tokom, te da su ih pojedine političke stranke koristile kako bi u njima našle i prostor za vlastitu promidžbu.

Lj. R.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.