srijeda, 5.8.2020.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
4.10.2008. 8:59:15
Ivanečki komunalci uređuju novo groblje u Lepoglavi
Na ivanečkom groblju zasvijetlili kandelaberi

- Nemojte nas slikati baš sad, kad s križa skidamo Isusa, kaj nam ljudi budu rekli – doviknuli su nam jučer radnici ivanečkog Komunalnog poduzeća Ivkom, koje smo zatekli u jeku radova na sveobuhvatnom uređivanju lepoglavskog novog groblja. Šalu na stranu, njihova je ekipa upravo odstranjivala dotrajali glavni križ na ulazu, te ga zamjenjivala novim. Baš zato su sa starog, dijelom istrunula križa trebali skinuti korpus Krista, te ga preseliti na novi. Isti posao obavili su potom i na starom groblju. No, tek je tek manji dio vrlo opsežnih radova što se ovih dana odvijaju na uređivanju svih gradskih groblja lepoglavskog područja, a koje svotom od 100.000 kuna financira Grad Lepoglava.

- Prošla dva tjedna uz rub južnog dijela groblja postavljali smo metalnu ogradu. Podigli smo je u duljini od stotinjak metara – rekoše nam na terenu radnici Stjepan Grđan, Josip Kokot i Josip Modrić. Pomagao im je kolega Martin Čovran, koji je bagerom uz ogradu obavio zemljane radove i uklonio ružno raslinje, pa sada okoliš groblja izgleda čisto i uredno. U Ivkomu smo doznali da će se idućih dana finim asfaltnim slojem po cijeloj duljini presvući i glavna staza na novom groblju, tako da će ono uredno moći dočekati Sve svete.

- Uz sve to, počeli smo i s radovima na postavljanju ograde i rukohvata uz stubište, koje vodi prema spomen-križu poginulim hrvatskim braniteljima. Već smo ga uspjeli postaviti, a sada ga bojimo u crno – kazali su na komunalci Josip Cerjan i Josip Škrnjug.

- Sretni smo dok je ovako lijepo i razmjerno toplo vrijeme, tada raditi na otvorenom nije teško. Ne volimo se ni sjetiti što nas čeka uskoro, kad zahladi – raspričali se radnici.

Dio radova na drugim gradskim grobljima, u Kamenici i u Višnjici, već je obavljen. Tamo su već potkresani svi čempresi i živice, a idućih dana „štrucanje“ očekuje i prekomjerno razrasle čemprese na groblju u Radovanu. Znajući koliki ih posao očekuje na tom groblju, koje je uređeno kao aleja čempresa, komunalci su kupili specijalne škare. Premda će zadnje na red za uređivanje prije Svih svetih doći ivanečko groblje, i na njemu je već obavljen dio poslova. U sklopu radova na rekonstrukciji NN-mreže u prilaznoj Cesarčevoj ulici, na glavnom putu do groblja postavljena je nova kandelaberska rasvjeta. Kandelaberi već svijetle, a njihovo postavljanje je svotom od 70.000 kuna financirao Grad Ivanec.

Budući da je na sadašnjem groblju u Ivancu ostalo još vrlo malo mjesta za ukope (procjenjuje se da će se na njemu pokojnici moći pokapati još manje od godinu dana), u Ivkomu obavljaju pripreme za uređivanje novog groblja. Ono će se proširiti na susjednoj parceli površine 3600 četvornih metara. Čestica je već poravnana i obrađena teškim strojevima, a na njoj će se urediti oko 500 grobnih mjesta. Projektiranje novog groblja povjerit će se uglednom arhitektu dr. sc. Eduardu Kušenu iz Zagreba, rodom iz Ivanca. (ljr)

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.