ponedjeljak, 8.3.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Reportaže
 
8.10.2008. 8:57:51
Sela na pograničnom području Višnjice napokon dobila pitku vodu
Živjeli, voda je konačno stigla na Kokotinjak!

Odvrtanjem vodovodnog ventila u srijedu, 1. listopada, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i direktor ivanečkog Komunalnog poduzeća Ivkom Srečko Kramarić sa suradnicima, simbolično su u pogon pustili novi vodovod u dalekom Kokotinjaku na Višnjici, udaljenom tek dvjestotinjak metara od hrvatsko-slovenske granice. Zahvaljujući polaganju više od dva kilometara vodovoda na vrlo teškom, brdskom terenu od Zlogonja do Kokotinjaka, te u Križancima, mještani i vikendaši toga područja prvi put u povijesti dobili su pitku vodu.

I dok su završetak gradnje vodovoda, čija je ukupna vrijednost 429.300 kuna, nazočni proslavili stiskom ruke, dolazak vode na brdo iz Ivkomova vodoopskrbnog sustava Ravna gora-Sutinska proslavili su i mališani iz susjedstva. Dok su im roditelji bili u berbi grožđa, koja je ovdje taman bila u punom jeku, dječica Petra i Zlatko Zgrebec, Dario Jurenec i Manuela Dajnko uz veselo „živjeli!“ kucnuli su se čašom vode iz novog vodovoda.

- Život bez vode dosad je bio težak, pa smo je za sve potrebe morali dovoziti iz Zlogonja. Voda nam je stigla baš sad kad nam je najpotrebnija, uslijed sezone berbe, kada je trebamo za pranje bačvi i vinskoga suđa – kazao nam je mještanin Zlatko Jurenec. Dakako, usput je morao otrpjeti i podbadanja gostiju, koji su mu savjetovali da novi vodovod nikako ne (zlo)upotrijebi za „poboljšanje“ kakvoće vina.

- Zadovoljni smo, jer na području Višnjice je po pitanju gradnje vodovoda te elektrifikacije i asfaltiranja brdskih putova u zadnjih pet godina učinjeno više nego u posljednjih pola stoljeća. Dobro je što Grad Lepoglava od mještana nije tražio sufinanciranje vodovoda, već je troškove gradnje pokrio sam. Mještani će samo morati platiti naknadu za priključenje na vodovod od 4500 kuna, međutim, sigurno je da će to svi učiniti – kazao je predsjednik MO Višnjica Donja Zdravko Hrženjak.

- Još do prije nekoliko godina višnjičko je područje bilo među infrastrukturno najzaostalijim krajevima. U putove, ceste, vodovod i struju desetljećima se nije ulagalo ništa. Sad je situacija sasvim drukčija, visokom razinom ulaganja u modernizaciju infrastrukture dali smo i ovom kraju mogućnost da „diše“, vodeći pritom računa o ravnomjernom razvoju cijelog gradskog područja. Kad je o vodoopskrbi riječ, napominjem da smo 150.000 kuna izdvojili i za projektiranje vodovodne mreže na relaciji Hadijaki-Mekulekovo-Bečak-Ciglari-Vranjka-Bakšaji-Kameničko Podgorje, dok je još 100.000 kuna predviđeno za projektiranje proširenja vodovodne mreže na potezu Čret-Budim-Lepoglavska Ves-Gečkovec-Borje-Sestranec. Nije tajna da situacija u vodoopskrbi na cijelom gradskom području Lepoglave nije sjajna, o čemu dovoljni govori podatak da imamo čak 18 lokalnih vodovoda, dok je samo dio stanovništva obuhvaćen organiziranom vodoopskrbom preko Varkoma i Ivkoma. Mali lokalni vodovodi ne zadovoljavaju zahtjeve suvremene vodoopskrbe, i to je vruć „kesten“ s kojim se ubuduće namjeravamo uhvatiti u koštac – izjavio je gradonačelnik Škvarić.(ljr)

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.