ponedjeljak, 19.4.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Kultura
 
14.12.2004. 22:42:05
Završna svečanost akcije ''Cvijet za ljepši grad 2004.''

U povodu obilježavanja 8. prosinca, Dana grada i župe Lepoglava, u organizaciji Gradske turističke zajednice i Pokreta prijatelja prirode “Lijepa naša” u tom je gradu u utorak, 7. prosinca, održana završna svečanost akcije “Cvijet za ljepši grad 2004.”. Na svečanosti priređenoj u prostorima pavlinskoga Gostinjca okupilo se mnogo gostiju i uzvanika, među kojima je najviše bilo građana čiji su balkoni i okućnice konkurirali za izbor najljepših.

O tome da prosudbenom povjerenstvu nije bilo lako izabrati pobjednike, svjedoči i podatak da je za naj-balkone, okućnice i najljepše uređene okoliše ustanova bilo čak 118 nominacija. Predsjednica prosudbenog povjerenstva bila je prof. Olja Gregur, a članstvu su bili Božica Juriša, Vesna Klas, Ana Vresk i Milan Osonjački.

U kategoriji okućnica pobjednik je obitelj Ivana Tvaroga iz Vesi Lepoglavske, druga je obitelj Romane Matić iz Lepoglave, dok je treću nagradu osvojilo kućanstvo Zvonka Galića iz Žarovnice.

Najvišu ocjenu za balkon povjerenstvo je dalo obitelji Ljubice Knez, druga je Štefanija Kuča, a treće mjesto osvojila je obitelj Ljubice Kišiček, svi iz Lepoglave.

U konkurenciji objekata prva nagrada za naj-okoliš dodijeljena je lepoglavskoj Osnovnoj školi Ante Starčevića, drugo je mjesto pripalo Pilani Hodalj, dok je treća Osnovna škola Ivana Rangera u Kamenici.
 
Mirko Varović i Krešimir Marić, predsjednici Turističke zajednice i “Lijepe naše”, pobjednicima su dodijelili nagrade – novčane bonove od 300, odnosno, 200 kuna za kupnju cvjetnih sadnica, dok su trećeplasirani nagrađeni knjigama koje im je poklonila zagrebačka “Mozaik knjiga”.

Posebna nagrada Cvjećarnice “Bagrem” i Keramike “Belač” dodijeljena je Nevenki Paski iz Žarovnice, koja je u ovogodišnjoj akciji “Volim Hrvatsku” Županijske turističke zajednice osvojila treće mjesto.
 
A o tome da Lepoglava i njeni građani vode brigu o svojem okolišu, rečeno je, pokazuje i podatak da je u županijskoj akciji Lepoglava osvojila drugu nagradu u kategoriji uređenosti manjih gradova, dok je Ulica kardinala Alojzija Stepinca dobitnik treće nagrade u kategoriji uređenosti ulica.

Ipak, s najvećim je ponosom istaknut naznačajniji uspjeh – proglašenje lepoglavske čipke najljepšim suvenirom kontinentalne Hrvatske, što je priznanje koje je čuvenoj rukotvorini dodijelila Hrvatska turistička zajednica.
 
U sklopu svečanosti otvorena je i izložba s više od 130 fotografija naj-balkona, okućnica i poslovnih krugova što su ih M. Varović i K. Marić snimili za obilaska cijelog lepoglavskog područja. Među njima je i pano s prekrasnim cvjetnim fotografijama okućnice obitelji Klas, koje su za ovu priliku darovali Vesna i Franjo Klas, pobjednici lanjske akcije “Cvijet za ljepši grad”.

Velikom broju okupljenih obratio se i predsjednik Odbora za kulturu Josip Paljak. Izložbu je otvorila dogradonačelnica Marija Varović, a dopadljiv zabavni program priredili su glazbenici Franjo Ježek i Josip Ris.

Ljiljana Risek

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.